Du kan smage kærligheden til mad og vin
Portugiserne har en stor kærlighed til mad og vin – og det kan du smage, uanset hvad du sætter tænderne i. Retterne varierer dog meget i forhold til, hvor du er i Portugal.
På Porto Santo spiser de meget fisk f.eks. bacalhau, som er Portugals nationalspise. Bacalhau kan tilberedes på hundredvis forskellige måder afhængig af egnen og lokale traditioner. Er du glad for kød, kan du glæde dig til møre bøffer af høj kvalitet. Den madeiranske ret espetada, serveres mange steder på Porto Santo. Retten består af oksekød i stykker, der er gnedet i groft salt, hvidløg og laurbær og grillet over åben ild på et spyd.
Solmodne frugter og sødmefulde desserter
Vandmelon, vindruer, tomater, papaya og passionsfrugt dyrkes på øen – og det solrige klima smages straks. I forhold til dansk mad krydrer portugiserne maden mindre, men portosantoerne er glade for hvidløg, olivenolie og friske krydderurter. Til kødretter serveres grøntsager, ris, kartofler, friteret majsmelgrød (minder om polenta) - og du kan altid få en gang pomfritter til børnene.
På Porto Santo kan du glæde dig til afslutningen på en god aften - desserten. F.eks. æblepandekage med is, karamel og drys eller lækre cheese cake i alverdens udgaver. Er du glad for brownie, så vent til du får den Porto Santo-style med is og karamel. Skal man tale om en ø-specialitet må det være den udsøgte passionsfrugtbudding.
-
Bolig {{$index + 1}}
×Børnenes alder: